3 Μαΐου 2012

Νέοι αγώνες των εργαζόμενων στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν»

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "Πεντελικόν", προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 6 μέχρι τις 11 το πρωί, που προκηρύχθηκε από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων. Στη συγκέντρωση  συμμετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους, μέλη του συνδικάτου  και της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.



Σε συζήτηση μαζί μας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι μας είπαν:
«Σχεδόν 3 μήνες από την αρχή της επισχέσεως μας (8 Φεβρουαρίου 2012) τα πράγματα έχουν ως εξής:
·      Κανένας εργαζόμενος δεν  λύγισε και δεν "έκοψε" την επίσχεση, για να επιστρέψει πίσω στο ξενοδοχείο, παρ όλη την ανέχεια και τη δυσκολία
Αντιθέτως, κι άλλοι συνάδελφοι επιλέγουν την επίσχεση και τον αγώνα μαζί μας για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
·      Καμία από τις ημερομηνίες που δόθηκαν από την εταιρία, ως τελικές για την αποπληρωμή τω οφειλών της προς εμάς, δεν τηρήθηκε (29/2 αρχικά, 31/3 αργότερα, τέλος Απριλίου μετά)
Για τις ίδιες ημερομηνίες εκτός από την προφορική δέσμευση, υπήρξε και γραπτή δέσμευση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας (στις 12/3 που συζητήθηκε η καταγγελία μας), ότι στις 31/3 θα μας καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα μας.
ΤΙΠΟΤΑ. Η μόνη καταβολή που έγινε ήταν 2 μισθοί ΜΟΝΟ σε όσους όφειλε τους συγκεκριμένους μισθούς (από το σύνολο των αξιώσεών μας). Στους υπόλοιπους ούτε 1 ευρώ.
·      Καθημερινά αναζητά προσωπικό (μέσω διαδικτύου), για να καλύψει τις ειδικότητές μας, και προσλαμβάνει συνεχώς καινούριο προσωπικό: http://www.skywalker.gr/companyHomepage.aspx?companyID=1852
·      Απασχολεί υπαλλήλους που δεν φαίνονται πουθενά (ορισμένοι από αυτούς είναι και επισήμως άνεργοι και εισπράττουν ΚΑΙ το επίδομα ανεργίας)
·      Χρωστά και σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται στο ξενοδοχείο (εννοείται…)
·      Στις 20  Μαρτίου σε έλεγχο του ΣΕΠΕ διαπιστώθηκαν πολλές εργασιακές παραβάσεις και επιβλήθηκε πρόστιμο για το γεγονός ότι χρωστά δεδουλευμένους μισθούς σε 99 μισθωτούς (ποσό άνω των 400.000 ευρώ).
·      Στις 5 Απριλίου αποφασίστηκε με προσωρινή διαταγή η δέσμευση της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία. Στις 23 Απριλίου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Η απόφαση για την παραπάνω δέσμευση διατηρήθηκε ενώ το δικαστήριο θα αποφανθεί σε 30 ή παραπάνω  ημέρες σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά.
Κλείνοντας, οι εργαζόμενοι μας δήλωσαν ότι κάθε μέρα που περνά τους κάνει πιο δυνατούς και σίγουρους ότι η  επίσχεση και ο αγώνας ήταν ο μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος...
ΥΓ. Σε απορία πελατών «που βρίσκεται σχεδόν όλο το προσωπικό», η επίσημη απάντηση είναι: «σε άδεια»!!!!»
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε συνάντηση των εργαζομένων και εκπροσώπων του συνδικάτου με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Ο ιδιοκτήτης φάνηκε να αποδέχεται κατ’ αρχήν πρόταση των εργαζόμενων για αποπληρωμή των δεδουλευμένων, λεπτομέρειες της οποίας θα του υποβληθούν και γραπτώς τις επόμενες ημέρες. Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης υπόσχεται αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις του, οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, μέχρι την τελική νίκη. Είμαστε μαζί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα