28 Μαρτίου 2013

Κινητοποίηση στην Εφορία Κηφισιάς: Ο Απρίλης μήνας προειδοποιητικής Λαϊκής Στάσης Πληρωμών

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ή  Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Διονύσου διοργάνωσαν από κοινού κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς – Αγίου Στεφάνου, με κεντρικό θέμα την ανακήρυξη του Απριλίου του 2013 σαν μήνα προειδοποιητικής στάσης πληρωμών.


Ένα κίνημα λαϊκής στάσης πληρωμών εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα, από Επιτροπές Αγώνα και Πρωτοβουλίες σαν τις 2 επιτροπές της περιοχής, που συντονίζουν τη δράση μεταξύ τους αλλά και με συνδικάτα (γιατί δεν έχουν ξεπουληθεί όλα), συγκλίνουν σε ένα ποτάμι πολιτικής ανυπακοής, αντίστασης και αλληλεγγύης που δεν αφήνει κανέναν μόνο του μπροστά στην εφορία, και δίνει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα.
Στην κινητοποίηση, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τη βροχή, συμμετείχε πλήθος μελών και φίλων των δύο επιτροπών, ανένταχτοι αλλά και από όλους τους πολιτικούς χώρους που αντιστέκονται στα μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική (κάτι που δείχνει και την ενωτική δυναμική της συγκυρίας).

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές, θερμότερες από την αντίστοιχη κινητοποίηση στα τέλη του Γενάρη, κάτι που δείχνει την αλλαγή του κλίματος από την παθητικότητα που κυριαρχούσε μέχρι πρότινος.

Όλοι συμφωνούσαν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι κάτι πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο των μνημονίων. Η μεγάλη πλειοψηφία καταλαβαίνει πια (μετά και τα γεγονότα της Κύπρου) ότι αυτή η πολιτική οδηγεί στην καταστροφή, ότι οι κυρίαρχοι της Ευρωζώνης δεν έχουν ενδοιασμούς και δε νοιάζονται πια ούτε για τα προσχήματα. Αυτό που κυριαρχεί πλέον, δεν είναι τόσο η αγανάκτηση (που βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει), αλλά ο σοβαρός προβληματισμός για ένα εναλλακτικό σχέδιο σύμφωνο με τα λαϊκά συμφέροντα (που δείχνει με σαφήνεια και την κατεύθυνση οικοδόμησης των όρων της διεξόδου προς την οποία πρέπει να κινηθεί το λαϊκό κίνημα). Η μεγάλη πλειοψηφία δε μπορεί πια να πληρώσει τα χαράτσια τους, και αντιμετωπίζει πολύ θετικά την πρόταση για προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη, μια συγκεκριμένη πρόταση στο ερώτημα «τι να κάνουμε», που ενοποιεί και προσπαθεί να αντιμετωπίσει συλλογικά το ατομικό πρόβλημα του κάθε φορολογούμενου.
Στο πλήθος που περίμενε στις ουρές (σημείο κι αυτό των καιρών της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών), μαζί με την κοινή προκήρυξη των επιτροπών, συνελεύσεων και πρωτοβουλιών που συμμετέχουν στο κίνημα της λαϊκής στάσης πληρωμών (δείτε την εδώ), μοιράστηκε και προκήρυξη υπογεγραμμένη από τις 2 επιτροπές της περιοχής:

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς 
Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – Ε.Ε. – Κυβέρνησης
Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Διονύσου 
Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Ανατροπή

Επειδή:

  • Εμείς πληρώνουμε τη δική τους κρίση, 3.500 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, με 27% από μας στην ανεργία, με 1.000.000 απλήρωτους και τους υπόλοιπους υπό τον εκβιασμό της απόλυσης, με 160.000 λουκέτα, με 2.500.000 από μας να ζούμε κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι ακόμα χειρότερο, με την τρόικα να έρχεται σε λίγες μέρες για να ζητήσει νέα χαράτσια, νέους φόρους, νέες απολύσεις, νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δημιουργώντας όπως λέει ο στίχος την «Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία»  ενώ η «εσωτερική» τρόικα της συγκυβέρνησης πάλι θα συμφωνήσει, γιατί τάχα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
  • Θέλουν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει ελπίδα και πρέπει γι αυτό να υποταχθούμε στις πολιτικές τους που καταστρέφουν με κυνισμό χώρες και λαούς.
  • Οι δικές μας θυσίες γίνονται κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, τη Μέρκελ και τους συμμάχους της, δεν οδηγούν στην σωτηρία του λαού και της χώρας, αλλά στον αφανισμό τους.
  • Δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να πληρώσουμε φόρους και χαράτσια τους, ας τους γυρίσουμε την πλάτη, ας διώξουμε τον φόβο που είναι η δική τους δύναμη, διακινδυνεύοντας μόνο την προσαύξηση του 1%.
Ας κάνουμε την αδυναμία πληρωμής πολιτική δύναμη, μαζική και οργανωμένη συλλογική στάση:

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2013 ΜΗΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 


Όπως το κίνημα για το χαράτσι της ΔΕΗ κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους, εκμεταλλεύτηκε δημοτικά συμβούλια και δικαστήρια, κατάφερε να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι λόγω χαρατσιού, καθυστέρησε την πληρωμή του 1,5 χρόνο χωρίς συνέπειες για όσους δεν το πλήρωσαν από την αρχή, έτσι και σήμερα:

Ένα κίνημα λαϊκής στάσης πληρωμών εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα, από Επιτροπές Αγώνα και Πρωτοβουλίες σαν τις δικές μας, που συντονίζουν τη δράση μεταξύ τους αλλά και με συνδικάτα (γιατί δεν έχουν ξεπουληθεί όλα), συγκλίνουν σε ένα ποτάμι πολιτικής ανυπακοής, αντίστασης και αλληλεγγύης που δεν αφήνει κανέναν μόνο του μπροστά στην εφορία, που δίνει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Τοπικές κινητοποιήσεις σαν τη σημερινή, αλλά και κεντρικές κορυφώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε δύναμη, αξίζει να τους την δείξουμε λοιπόν, φεύγοντας από τα γκισέ της εφορίας.

Η λαϊκή απόφαση και κινητοποίηση μόνο θα τους σταματήσει, μόνο αυτό το σχέδιο είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αυτή είναι η μόνη υπερδύναμη που φοβούνται, αυτή είναι η δική μας δύναμη και μοναδική ελπίδα.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ


Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

E-mail: epitropikifisias@gmail.com, internet: http://epitropikifisias.blogspot.gr Tηλ.: 6974105775
Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Διονύσου
Internet: http://laikiepitropidionisou.wordpress.com

Τη συγκέντρωση κάλυψαν δημοσιογραφικά και δημοσιογράφοι από την εφημερίδα «Αμαρυσία».

Την Κυριακή 31/3 θα γίνει στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ (Στουρνάρη 73-75) στις 6 μ.μ. συνάντηση των συλλογικοτήτων (και συνδικαλιστικών οργανώσεων) που υποστηρίζουν την λαϊκή Στάση Πληρωμών, για να αποφασισθούν οι απόμενες δράσεις του σχετικού κινήματος.

Δείτε εδώ το συλλογικό ιστολόγιο των συλλογικοτήτων που στηρίζουν το μήνα προειδοποιητικής στάσης πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα