4 Νοεμβρίου 2013

Παλλαϊκή κινητοποίηση για την απεργία της 6 Νοέμβρη 2013

Πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη απεφάσισαν (εκόντες - άκοντες) οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι ίδιοι ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.

Είναι οι κλάδοι που πλήττονται, τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, οι τοπικές συλλογικότητες, οι κλαδικές, θεματικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, με άλλα λόγια το λαϊκό κίνημα με τους φορείς του, αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, που θα στηρίξουν, θα προπαγανδίσουν, θα περιφρουρήσουν, θα δημιουργήσουν το κλίμα για την επιτυχία της, και θα συμβάλλουν στη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές διαδηλώσεις.

Μετά από 3,5 χρόνια συνεχών επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων, αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, τσάκισμα εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, εξευτελισμό της δημοκρατίας, ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζόμενων, και με την ανεργία και την ανέχεια να μαστίζουν το λαό, η κυβέρνηση μαζί με την Τρόικα προετοιμάζουν το νέο πακέτο μέτρων για το έλλειμμα του 2014, υλοποιώντας παράλληλα όλες τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονίων, που θα πλήξουν ακόμη χειρότερα, εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.
Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας κάθε προπαγανδιστικό μέσο, απαιτώντας νέα μέτρα ενάντια στο εργατικό κίνημα, ζητώντας καταδίκες συνδικαλιστών, στήνοντας βιομηχανία διώξεων ενάντια σε όσους αντιστέκονται.
Προσπαθεί ταυτόχρονα να παραπλανήσει με εξαγγελία μαχών κατά τις τρόικας (που αποδεικνύονται λεονταρισμοί υποτακτικών), με υποσχέσεις για «μη λήψη νέων μέτρων», ή τέλος πάντων «μη λήψη οριζόντιων μέτρων», ή τελικά μη ...φορολόγηση των μαντριών.
Τα μέτρα όμως συνεχίζονται, η σκληρότητά τους είναι πρωτοφανής. Η προπαγάνδα των ψεύτικων ελπίδων δεν μπορεί να κρύψει την αληθινή ζωή.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ένας μόνος δρόμος υπάρχει:


ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ – ΕΝΩΤΙΚΟΣ



  • Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων και την πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου απέναντι στην εργασία.
  • Όχι στις νέες μειώσεις των ήδη μειωμένων μισθών που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζόμενων με βάση την ηλικία.
  • Όχι στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ. Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14η  κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα. Όχι στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Όχι στη φοροληστεία, με το νέο φόρο ακινήτων, μόνιμο πια και επισήμως (για όσους δεν είχαν καταλάβει), που υπερφορολογεί ιδιοκτησίες χωρίς αξία, που δεν αποφέρουν εισόδημα, που δεν μπορούν ούτε να πουληθούν.
  • Όχι στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, που αποτελεί τη νέα φάση στο σχέδιο φορτώματος της κρίσης στις πλάτες του λαού, με την επικείμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
  • Όχι τέλος στο θεσμικό πλαίσιο καταστολής κάθε αντίστασης, που οικοδομείται χρησιμοποιώντας ως συγκυριακό πρόσχημα την αντιμετώπιση του φασισμού και ως δικαιολογία την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.
Η 6η Νοέμβρη δεν είναι άλλη μια απεργία...
Αυτή η 24ωρη απεργία μπορεί να συντονίσει καλύτερα τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη, να εντάξει και νέες δυνάμεις στον αγώνα, να ανοίξει νέα μέτωπα. Η επιτυχία της απεργίας, σε αυτές τις συνθήκες, θα δώσει αυτοπεποίθηση για την οργάνωση των επόμενων αγώνων, για τον το συντονισμό τους.

Προσυγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς στις 11 π.μ.  Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.

Βρήκαμε στο διαδίκτυο από το ιστολόγιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας το παρακάτω βίντεο - κάλεσμα στην απεργία. Επισημαίνουμε την τελευταία σκηνή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα