10 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ: Το μεγάλο υπόδειγμα. Βίντεο από το υπαίθριο δελτίο ειδήσεων

Αυτό που πέτυχαν οι αγωνιστές εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήταν πρωτοφανές: Για 5 σχεδόν μήνες κατάφεραν, απλήρωτοι, χωρίς λειτουργικούς πόρους και βαλλόμενοι από την εξουσία, τα ΜΜΕ της διαπλοκής και όχι μόνο, να λειτουργήσουν έναν οργανισμό υψηλών απαιτήσεων, οργανωτικών, πολιτικών, πολιτιστικών και τεχνολογικών, με έναν τρόπο απαράμιλλο. Το "προϊόν" που παρήγαγαν δεν είχε όμοιό του στη μέχρι τώρα ιστορία των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Τηλεοπτικό αλλά και πολιτικό και πολιτιστικό. Μέσα από το ίδιο το ραδιομέγαρο (και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς) αλλά και έξω από αυτό. Με 5 μήνες άνευ προηγουμένου σύνδεσης με την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του λαού. Με καθημερινή παρουσίαση του πολιτισμού της χώρας στο προαύλιο. Θυμόμαστε κι' εμείς εδώ τη συμμετοχή των 3 μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ στη δικιά μας μουσική εκδήλωση στις Εργατικές της Κάτω Κηφισιάς, με το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, αλλά και το αγωνιστικό τους ήθος, που και μόνο αυτό αρκεί για να απαντήσει σε όλες τις συκοφαντίες. Συκοφαντίες από εκείνους που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι αρνητικό υπήρξε στην κρατική ΕΡΤ του παρελθόντος. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ξεκάθαρα ότι σε αυτούς οφειλόταν ότι θετικό είχε η κρατική ΕΡΤ του παρελθόντος, έδειξαν όμως και τη δυναμική ενός πραγματικού ΜΜΕ, ενάντια σε όσους κρύβονται πίσω από τα αμφισβητούμενα μηχανάκια της AGB, δικαιολογώντας το ολοένα και απεχθέστερο περιεχόμενο των μέσων με το ότι αυτό το περιεχόμενο θέλει τάχα ο λαός, κατά AGB φυσικά. Ε λοιπόν, αυτό ακριβώς απέδειξε η ΕΡΤ του πενταμήνου ότι είναι ψέμα.

Το πείραμα έμεινε δυστυχώς μόνο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες στήριξής του από πάρα πολλούς, επώνυμους και ανώνυμους, άτομα και συλλογικότητες. Έμεινε μόνο του επί της ουσίας, γιατί δεν έγινε δυνατό να πολλαπλασιάσει το παράδειγμά του αλλού. Αποτελεί σήμερα, αλλά θα αποτελεί και για πολύ καιρό ακόμα, ένα φωτεινό παράδειγμα όχι μόνον ήθους και αγωνιστικότητας, αλλά και πολυεπίπεδο υπόδειγμα, υπόδειγμα διαχείρισης και λειτουργίας ενός οργανισμού από τους ίδιους του τους εργαζόμενους, υπόδειγμα ΜΜΕ, υπόδειγμα πολυφωνίας και ενημέρωσης, υπόδειγμα της σχέσης που πρέπει οι εργαζόμενοι να δημιουργούν με την κοινωνία.

Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Οι αγωνιστές εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συνεχίζουν κάτω από ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες. Απέναντι στα ΜΑΤ, τους καναλάρχες, τους Καψήδες και την κυβέρνηση έχουν να αντιτάξουν τη δική τους θέληση και τη στήριξη της κοινωνίας.

Το Δελτίο ειδήσεων των 9 μ.μ. μεταδίδεται από το πεζοδρόμιο:


Η Αγλαΐα Κυρίτση παρουσιάζει το 1ο δελτίο της Πέμπτης μετά την εισβολή 
Από την Πέμπτη, κάθε μέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ των 9 μ.μ., μεταδίδεται ζωντανά από τη Λεωφόρο Μεσογείων, μπροστά από την «συλληφθείσα» με χειροπέδες κεντρική πύλη του Ραδιομεγάρου. Μπροστά από τους παρουσιαστές βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και μέγα πλήθος αλληλέγγυων πολιτών. Γιατί ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ ενάντια στο μαύρο  εδώ και πέντε μήνες. Πίσω από τους παρουσιαστές βρίσκονται τα ΜΑΤ. Η ενημέρωση και η αντίσταση λίγα μέτρα μπροστά από το μαύρο και την καταστολή.

Το 1ο δελτίο ειδήσεων μετά την εισβολή το παρακολούθησαν 1.200.000 άτομα. Δείτε παρακάτω βίντεο από την έναρξη του υπαίθριου κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ του Σαββάτου 9 Νοέμβρη.



Δημοσιεύουμε παρακάτω φωτογραφίες από τη σημερινή ημέρα (Σάββατο 9/11) στην Αγία Παρασκευή, που μας έστειλε ο φίλος φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Ανδρόνικος Χατζηκωστής, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά:















Δείτε ζωντανά την ΕΤ3

Η ΕΤ3 είναι ακόμα ζωντανή, χάρις στις προσπάθειες των ακόμα αγωνιζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και λοιπού προσωπικου. Η αναμετάδοση του τηλεοπτικού της σήματος γίνεται από το site "ERTopen":

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα