31 Ιουλίου 2014

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης 30/7 στη ΔΕΗ

Στη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ. Με τους εκπροσώπους των Συλλογικοτήτων συναντήθηκε από πλευράς ΔΕΗ ο διευθυντής επικοινωνίας, κ. Στεργιώτης, στον οποίο παραδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 30/7 έξω από στα γραφεία της ΔΕΗ πιστεύουμε ότι ο τραγικός θάνατος της Ευτυχίας Ποποδάκη, που επήλθε από τη διακοπή ρεύματος που έκανε η ΔΕΗ στο σπίτι της για οφειλή 237,00 ευρώ, απέδειξε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ έχει τραγικές συνέπειες που φτάνουν μέχρι και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ήρθε να προστεθεί στους προηγούμενους θανάτους από τη χρήση μαγγαλιών των φοιτητών στη Λάρισα, της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα τραγικά δυστυχήματα.

Θεωρούμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Κανένας ούτε η κυβέρνηση, ούτε η διοίκηση της ΔΕΗ, ούτε το ΔΝΤ και η Ε.Ε., ούτε οι επίδοξοι «επενδυτές» έχουν το δικαίωμα να στερούν τα στοιχειώδη για τις συνθήκες διαβίωσης στη σύγχρονη  εποχή.

Αποδεικνύεται ότι αυτή η πολιτική δεν είναι απλώς ανάλγητη,  αλλά  γίνεται δολοφονική.

Είναι γνωστό ότι την ίδια ώρα για χρέη χιλιάδων ευρώ των κομματικών γραφείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ δεν υπήρξε καμιά επίπτωση. Ότι την ίδια στιγμή οι κόρακες της "ανάπτυξης" απολαμβάνουν γιγαντιαίες εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος σαν μια "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα"...

Είναι απαράδεκτο την ίδια ώρα που ανακοινώνεται ότι 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η διοίκηση της ΔΕΗ να ανακοινώνονται αυξήσεις τιμολογίων και μάλιστα στις χαμηλές καταναλώσεις.

Είναι επίσης γνωστό ότι για να καταγραφεί κάποιος είτε στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προϋποθέτει την καταβολή χρημάτων για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για την παροχή στο όνομά του και ένα πλήθος εγγράφων.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, όπως και η κυβέρνηση, είναι υπόλογη απέναντι στο λαό για την πολιτική της και τις συνέπειες της.


Απαιτούμε:



  1. Να μην γίνεται καμιά διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.
  2. Να ανακληθούν οι αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων, Να υπάρξουν μειώσεις τιμών και δωρεάν ρεύμα σε άνεργους, άπορους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  3. Να υπάρξει ένταξη στα κοινωνικά τιμολόγια με μόνη προϋπόθεση να διαμένει στην κατοικία άνεργος ή άπορος ή το νοικοκυριό να είναι στο όριο της φτώχειας. Πραγματικά κοινωνικά τιμολόγια από την πρώτη κιλοβατώρα.
  4. Να μην προχωρήσει καμιάς μορφή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
  5. Διακανονισμοί σύμφωνα με τις δυνατότητες του οφειλέτη.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ - ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
  
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ  ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Η ΔΕΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα