17 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα χρόνο μετά: Αντιφασιστική πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ναζί της Χρυσής Αυγής, αντιφασιστικές κινητοποιήσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε Ελληνικά προξενεία στο εξωτερικό.
  • Γιατί, ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη του πολιτικού του ρόλου σαν στήριγμα του συστήματος και του κεφαλαίου, αντίθετα με τις αντισυστημικές του κορώνες (που υπήρχαν πάντα, επί Χίτλερ και Μουσολίνι για παράδειγμα)
  • Γιατί, ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη του ιδεολογικού του πυρήνα, του ρατσισμού και της απέχθειας στη δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη (κοινωνική και οικονομική)
  • Γιατί, ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη και αντιμετώπιση των πρακτικών του, της εγκληματικής βίας κατά των αδύνατων και όχι των δυνατών, κατά των αντιστεκόμενων απέναντι στην εξουσία και τα μνημόνια και όχι κατά των υποστηρικτών τους
  • Γιατί, ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την αντιμετώπιση της λογικής του, της απόλυτης εξουσίας των λίγων απέναντι στους πολλούς, βασισμένης στο αίμα, τη βία και τα βασανιστήρια, της εξολόθρευσης της κάθε αντίθετης άποψης και των κοινωνικών μειονοτήτων
  • Γιατί, ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την πολιτική και κοινωνική του απομόνωση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης και πολιτισμού.
  • Γιατί ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων απέναντι σε όσους τις επιβουλεύονται, στο σύστημα και στους υποστηρικτές του, φανερούς και κρυφούς.
  • Γιατί ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την οικοδόμηση μαζικού, οργανωμένου, αγωνιστικού και πολιτικοποιημένου κινήματος, με ουσιαστικές δημοκρατικές λειτουργίες στο εσωτερικό του, και ανάπτυξη, προσανατολισμό και εξυγίανση των δικών του φορέων.
  • Γιατί ο φασισμός αντιμετωπίζεται με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία και ζωή, σε αντίθετη κατεύθυνση από την κοινωνία που αυτός ονειρεύεται.



Οι εκδηλώσεις - συλλαλητήρια

Την Πέμπτη στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο σημείο της δολοφονίας στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, που καλούν διάφορες κινήσεις και οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ καλεί σε Συλλαλητήριο Μνήμης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη.

Λίγο νωρίτερα, στις 3 μ.μ. της ίδιας μέρας, η ομάδα «Δεν Ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τους φίλους και τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της δολοφονίας.

Την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ανάλογες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.






Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί όλους τους φίλους της στις συγκεντρώσεις και τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, ενώ πρόκειται να προπαγανδίσει τις εκδηλώσεις με μικροφωνική από αυτοκίνητο στις γειτονιές της πόλης μας. Η ίδια θα συμμετάσχει με δικό της πανό στο συλλαλητήριο στο σημείο της δολοφονίας στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Προσυγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς την Πέμπτη 18/9 στις 5 μμ. στο σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά.




Όλοι στις αντιφασιστικές πορείες και εκδηλώσεις 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα