27 Μαΐου 2015

Οι νέες εξελίξεις στο Πεντελικό, κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Τη Δευτέρα το πρωί, όταν ο νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πέταξε τους εργαζόμενους έξω από το ξενοδοχείο, οι εργαζόμενοι οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς που βρέθηκε και πάλι στο πλάι τους, όπως και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κος Βάρδης, έφυγε από την πίσω πόρτα, χωρίς να δώσει χαρτιά απόλυσης στους εργαζόμενους, που έτσι βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο χωρίς να πάρουν ούτε αποζημιώσεις ούτε και τα δεδουλευμένα τους, 11 μηνών για πολλούς από αυτούς, ενώ δεν έχουν και δικαίωμα να γραφτούν ούτε στο ταμείο ανεργίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κος Βάρδης έπαιρνε προκαταβολές για εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα και για χρήση της πισίνας του ξενοδοχείου τον Αύγουστο, όταν και το ξενοδοχείο, όπως ήξερε καλά, θα ήταν κλειστό.

Έτσι, ο νέος ιδιοκτήτης παραλαμβάνει το ξενοδοχείο χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα μείνουν ξεκρέμαστοι για μήνες, μέχρι να ξαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο μετά την ανακαίνισή του, ενώ κανείς δεν έχει εγγυηθεί την επαναπρόσληψή τους ούτε βεβαίως και τους όρους της. Είναι φανερό ότι τα επιχειρηματικά λάθη των ιδιοκτητών και τις διαφωνίες τους καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, ενώ και πάλι είναι ο δικός τους αγώνας που μπορεί να φέρει την όποια θετική έκβαση. Οι προηγούμενοι απολυμένοι του ξενοδοχείου το έχουν αποδείξει, και οι νέοι απολυμένοι το γνωρίζουν καλά.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο οργάνωσαν συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας, αλλά λόγω απουσίας του υπουργού, κλείστηκε τριμερής συνάντηση την Παρασκευή στις 10 π.μ. στο υπουργείο εργασίας, όπου θα συζητηθούν και με τον εργοδότη τα θέματα των υποχρεώσεών του προς τους εργαζόμενους, και όχι μόνο. Δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τη στάση του. Θα είμαστε όμως εκεί!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5 ΣΤΙΣ 10 ΠΜ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ

Υπ. εργασίας: Σταδίου 29

Δείτε παρακάτω βίντεο από το διαδίκτυο με την κινητοποίηση της Τρίτης:



1 σχόλιο :

  1. "Αντικειμενική ενημέρωση από τον τοπικό μας τύπο (εφημερίδα "Κηφισιά" εν προκειμένω): ""Τον Οκτώβριο του 2012 υπήρξε ένταση έξω από το ξενοδοχείο µε την ανάρτηση πανό συµπαράστασης από το Συνδικάτο Επισιτισµού και Τουρισµού Ξενοδοχείων, αλλά και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.". Ώστε έτσι λοιπόν. "Υπήρξε ένταση", που μάλιστα προκλήθηκε από την ανάρτηση πανό και όχι από τις βιαιοπραγίες του ιδιοκτήτη, σχεδιασμένες και απρόκλητες, όπως το σχετικό βίντεο αποδεικνύει. Η άλλη τοπική εφημερίδα, ο «Τύπος της Κηφισιάς», δε γράφει τίποτα, εκτός από τη συνάντηση του δημάρχου με το νέο ιδιοκτήτη. Μήπως φταίνε οι ολοσέλιδες πληρωμένες διαφημίσεις του ξενοδοχείου και στις 2 εφημερίδες; Λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα