28 Μαΐου 2017

Θρασύτατη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ με ερώτηση στην Βουλή προς το ΥΠΕΝ

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε προφανώς θα είναι και η τελευταία, που η ΧΑ συντάσσεται με το κεφάλαιο και κατά των εργαζομένων. Το τελευταίο κρούσμα αφορά σε ανοιχτή επίθεση της ΧΑ στο συνδικάτο ΙΓΜΕ, γνωστό για τους αγώνες του καθώς και για τις πρωτοβουλίες συντονισμού που έχει αναλάβει στο παρελθόν, γνωστό και στην Επιτροπή Αγώνα αφού μέλη του συμμετέχουν στην επιτροπή μας, ενώ έχουμε συνεργαστεί κατ' επανάληψιν σε κοινούς αγώνες και εκδηλώσεις.

Το νέο κρούσμα αντεργατικής πολιτικής από τη ΧΑ, έρχεται ακριβώς σε μια στιγμή, που εδώ και 2 μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και το ΙΓΜΕ είναι σε λειτουργική παραλυσία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η ΧΑ, μέσω του βουλευτού Κιλκίς Χρήστου Χατζησάββα στις 10/5/2017 με Α.Π. 5545, μεταξύ άλλων, κατηγορεί το Συνδικάτο ΙΓΜΕ, για «άσκηση και επιδίωξη μικροκομματικών συμφερόντων ιδιοτελών συνδικαλιστών», καθώς επίσης διαμαρτύρεται για την πάγια θέση του Συνδικάτου που ζητάει την βοήθεια όλων των κομμάτων της Βουλής πλην της χρυσής Αυγής, ολοκληρώνει δε, την επίθεσή της στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ, ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει εάν «έχει την πρόθεση η Πολιτεία και εάν ναι με ποιόν τρόπο να απαλλάξει από τα ευτελή μικροπολιτικά συνδικαλιστικά μικροσυμφέροντα το ΙΓΜΕ προκειμένου αυτό να επιτελεί απερίσπαστο το σημαντικό για την Εθνική Οικονομία έργο του;»

Την καλύτερη απάντηση στη ΧΑ έδωσε η Γενική Συνέλευση του συνδικάτου με απόφασή της (δείτε την ολόκληρη εδώ). Η Γενική Συνέλευση:
  • Καταγγέλλει τη φασιστική παρέμβαση που αποκαλύπτει και πάλι το αντεργατικό πρόσωπο της ΧΑ αφήνοντας κατά μέρος το δήθεν "αντισυστημικό" της προσωπείο.
  • Υπενθυμίζει ότι η ΧΑ "το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και το Συνδικάτο μας την κατήγγειλε σαν μια εγκληματική οργάνωση που φτάνει ακόμα και στην δολοφονία όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα  εργασιακά τους δικαιώματα αποδεικνύοντας ότι είναι το μακρύ χέρι των εργοδοτών"
  • Ενημερώνει ότι "από την ίδρυση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ ως σήμερα, περιλαμβάνει στο καταστατικό του με ομόφωνη απόφαση των μελών του, ότι δεν δέχεται ως μέλη του άτομα που εμπλέκονται σε φασιστικές οργανώσεις" και ότι καταδίκασε με ανακοινώσεις του όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες της οργάνωσης, πχ. τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
  • Δηλώνει ότι το Συνδικάτο ΙΓΜΕ σε κάθε περίοδο αγωνιστικής του δράσης ζητάει την παρέμβαση όλων των κομμάτων εντός και εκτός Βουλής, αλλά και όλων των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, και από θέση αρχής και δημοκρατικής ευαισθησίας δεν απευθύνεται στην ΧΑ στην οποία ουδεμία εμπιστοσύνη έχει.
  • Απευθυνόμενο τέλος στην κυβέρνηση καλώντας την να δώσει άμεση λύση στην λειτουργική παραλυσία που έχει οδηγήσει το ΙΓΜΕ, να πληρώσει άμεσα τους μισθούς των εργαζόμενων και να αποζημιώσει πρώην και νυν εργαζόμενους.
  • Καλεί τέλος και όλα κόμματα εντός και εκτός Βουλής, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (πρωτοβάθμιες δευτεροβάθμιες, τριτοβάθμιες) να καταδικάσουν την άθλια επίθεση της ΧΑ στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ.
Ενώνουμε τη φωνή μας στην υποστήριξη του συνδικάτου, που έχει μπει τόσες πολλές φορές στο μάτι της εξουσίας και των φασιστικών δεκανικιών της, με τους αγωνιστές συνδικαλιστές του να έχουν καταδικαστεί από τα δικαστήρια με πρωτοφανείς κατηγορίες, και τις κυβερνήσεις, στην προσπάθειά τους να ξεπουλήσουν χωρίς πρόβλημα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, προσπαθούν, σε αγαστή συμφωνία με τη ΧΑ, να χτυπήσουν το ΙΓΜΕ και το συνδικάτο που το υπεράσπισε σθεναρά όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα