7 Μαΐου 2017

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές!

Εν όψει και των νέων μέτρων που μεταξύ άλλων όπως φαίνεται καταργούν σε μεγάλο βαθμό την Κυριακή - αργία, αυτή την Κυριακή 7/5 οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν τα μαγαζιά τους, κατεβαίνοντας ταυτόχρονα σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το μέτρο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δε συμβάλει σε τίποτα στην οικονομική ανάπτυξη ή στη μείωση της ανεργίας (όπως ισχυρίζονται οι υπέρμαχοί του), δεν είναι τίποτα άλλο από άλλη μια κατάργηση μιας εργατικής κατάκτησης του προηγούμενου αιώνα, άλλη μια συμβολή στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, άλλο ένα μέτρο στήριξης των πολυεθνικών σε βάρος των μικρομεσαίων, άλλη μια κίνηση στη μετατροπή των εργαζόμενων σε μισθωτούς σκλάβους χωρίς κανένα δικαίωμα.

Το αποτέλεσμά του θα είναι η υποχρέωση των εργαζομένων σε επί πλέον απλήρωτη εργασία, το φούντωμα της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας (έτσι κι αλλιώς έλεγχοι δεν υπάρχουν), η φυσική εξόντωση των οικογενειακών επιχειρήσεων, νέα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέο μερίδιο αγοράς στις πολυεθνικές που μεταφέρουν το πλεόνασμα έξω από τη χώρα. Και βέβαια, όταν ανοίξει η κερκόπορτα, το μέτρο θα επεκταθεί και σε κλάδους που σήμερα δεν θίγονται. Γιατί άλλη μια μέρα εργάσιμη στο εμπόριο θα φέρει σε λίγο και άλλη μια μέρα εργάσιμη και στις άλλες συνδεόμενες υπηρεσίες. Για μια πίτα ολοένα μειούμενη. 

Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων έχουν κηρύξει ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την ΟΙΥΕ. 







Απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν κηρύξει συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και φορείς ενάντια στην εργασία τις Κυριακές:

Οι συγκεντρώσεις

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 π.μ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα) καλεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και άλλες οργανώσεις:






Το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια», καλεί στην απεργιακή κινητοποίηση το πρωί της Κυριακής (9:30 π.μ.) στην Ερμού




Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει απεργιακές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα καλεί σε συγκέντρωση στις 10 πμ στην πλατεία στο Μοναστηράκι



Σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Μοναστηράκι καλεί και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Την κινητοποίηση στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα