29 Νοεμβρίου 2017

Η κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Ν. Ερυθραία και όλη τη χώρα

Την Τετάρτη 29/11/2017, ημέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς οργάνωσε κινητοποίηση στις 8:30 το πρωί έξω από την Εθνική Τράπεζα της Νέας Ερυθραίας.

Στην κινητοποίηση αναρτήθηκε σχετικό πανό, μοιράστηκε προκήρυξη για το θέμα, ενώ ακούστηκαν συνθήματα και ενημερωτικά κείμενα από μικροφωνική.








Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα - άγρια καταστολή


Η κινητοποίηση στη Νέα Ερυθραία ήταν ενταγμένη σε πανελλαδική δέσμη κινητοποιήσεων για το θέμα που διοργάνωσαν σε όλη την Ελλάδα επιτροπές και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών. Από το πρωί, μεγάλη δύναμη αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ "προστάτευε" τα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφικά γραφεία από τους διαδηλωτές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κινητοποιήσεις αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, όπως στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη έξω από το γραφείο συμβολαιογράφου και έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα από το ιστολόγιο του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής σχετικά με τις κινητοποιήσεις. Δείτε περισσότερα εδώ

Αθήνα - Συμβολαιογραφικά γραφεία



Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της συμβολής των οδών Ακαδημίας και Αμερικής που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 29/11/2017 πρώτο την επιχείρηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί αγωνιστές μετά από κάλεσμα του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών κατά των Πλειστηριασμών και της Συνέλευσης Αγώνα που έγινε στις 4 Νοεμβρίου. Πλήθος αστυνομικών δυνάμεων προστάτευε το συμβολαιογραφικό γραφείο εμποδίζοντας την είσοδο σε όλο το κτίριο. Στη διαμαρτυρία για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συμμετείχαν με πανό ο ΣΥΣΑ (Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής) και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών. 


Το δεύτερο συμβολαιογραφικό γραφείο επί της πλ. Κλαυθμώνος που ήταν να κάνει το δεύτερο πλειστηριασμό τον ανέβαλε για τον καινούργιο χρόνο, ωστόσο και εκεί το κτίριο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις καταστολής.


Αθήνα - Ειρηνοδικείο

Με επίδειξη βίας και πυγμής και προκειμένου να περάσει τα σχέδια για την εντατικοποίηση των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να προχωρήσουν μέσα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, στη ρίψη χημικών και στη βίαιη επίθεση στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών και τη μεταφορά ενός στο νοσοκομείο!









Θεσ/νίκη - Συμβολαιογραφικός Σύλλογος και Συμβολαιογραφικό γραφείο


ΜΑΤ επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΥΣΘ-Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΣΘ είχε νωρίτερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στη συνέχεια έγινε πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην Τράπεζα Ελλάδος. Η πορεία κατέληξε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.



__________________________________________________________

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει ΜΑΤ και βία για να επιβληθεί - 
ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Με επίδειξη βίας και πυγμής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ δίνει τα διαπιστευτήρια  για το πολιτικό “σθένος” της, στα κλιμάκια των δανειστών για την 3η αξιολόγηση και όχι μόνο. Προκειμένου να εφαρμόσει τα σχέδια για εντατικοποίηση των πλειστηριασμών, ειδικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, υποσχέθηκε από τη μια στο πολιτικό προσωπικό ΕΕ–ΕΚΤ–ΔΝΤ και από την άλλη στον υπόδικο, δήθεν εκπρόσωπο του σώματος των συμβολαιογράφων, ότι θα εφαρμόσει τη “νομιμότητα της τάξης και της ασφάλειας”, δηλαδή της βίας των ισχυρών, απέναντι στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και το εφάρμοσε με αστυνομική καταστολή σε μεγάλη έκταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ.


Την πραξικοπηματική ανατροπή της αποχής των συμβολαιογράφων Αθήνας–Πειραιά και νησιών, που την εξασφάλισαν με φαστ τρακ διαδικασίες και 70 εξουσιοδοτήσεις στον Ρούσκα, ακολούθησε η καταστολή και η βία απέναντι στο κίνημα, αφού ποτέ τα πραξικοπήματα δεν έχουν αποδειχτεί αρκετά.



Την εικόνα αστυνομικοί με ασπίδες να μπλοκάρουν την είσοδο μιας πολυκατοικίας στην οδ. Ακαδημίας, όπου το γραφείο της πρώτης πρόθυμης ηλεκτρονικής εξυπηρετήτριας συμβολαιογράφου, ακολούθησε η απρόκλητη χρήση βίας μέσα στο χώρο του Ειρηνοδικείου Αθήνας.  Ενώ, και στο δεύτερο συμβολαιογραφικό γραφείο που ανέβαλε τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κατοικίας και καταστήματος για χρέος κάτω από 300.000 € δυνάμεις καταστολής «προστάτευαν» το κτίριο.   



Τα  ΜΑΤ προχώρησαν μέσα στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθήνας, στη ρίψη χημικών και στη βίαιη επίθεση στους συγκεντρωμένους,  με προτίμηση στους φοιτητές από έξι σχολές που με αποφάσεις των συλλόγων τους διαμαρτύρονταν ενάντια στη σχεδιαζόμενη υφαρπαγή του λαϊκού μόχθου, που είναι και μόχθος των δικών τους οικογενειών.Αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας ήταν ο τραυματισμός αρκετών παραβρισκόμενων και η μεταφορά ενός στο νοσοκομείο! 



Όμως τα ΜΑΤ, η καταστολή, η βία, η συκοφαντία και οι διώξεις δεν μας σταματούν. Στις 29 Νοέμβρη το κίνημα έδωσε μάχες ενάντια στους σχεδιασμούς υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας σε πολλές πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, το Περιστέρι, την Πάτρα, τη Λάρισα, κλπ. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, η κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων υπέστη βίαιες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής. Παράλληλα, εγείρεται θέμα μεθοδεύσεων και παρανομιών στην επιχείρηση «πλειστηριασμοί» εκ μέρους τραπεζών, κυβέρνησης, συμβολαιογράφων, αφού ανακοινώθηκε ότι εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα σε ειρηνοδικεία στα οποία δεν υπήρξε καν δημόσια διαδικασία, όπως προβλέπει ο νόμος.Παράλληλα, η συκοφάντηση του κινήματος, εκ μέρους κυβέρνησης, πολιτικού συστήματος και ΜΜΕ,  ως προστάτη των στρατηγικών κακοπληρωτών, συνεχίζεται και προωθείται με πολλά στηρίγματα, από τους ίδιους που κάνουν πλάτες στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και προωθούν τη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας για όφελος των τραπεζών και των ξένων και ντόπιων funds.




Θα τους ανατρέψουμε τα σχέδια. Το λαϊκό κίνημα έχει την εμπειρία και οι γειτονιές το νου τους!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα