14 Μαρτίου 2018

Το όργιο βίας για να περάσουν τους πλειστηριασμούς δε φοβίζει το κίνημα

Ένταση, αστυνομοκρατία και αυταρχισμός επικράτησε σήμερα σε διάφορα συμβολαιογραφεία της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνταν πλειστηριασμοί. Εκατοντάδες αστυνομικοί και ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από τα χαράματα σε όλη την περιοχή του κέντρου, φυλάσσοντας τα συμβολαιογραφικά γραφεία.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Μπόταση στα Εξάρχεια, από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες. Τράπεζα έβγαζε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία και μοναδικό ακίνητο εργαζόμενου και συναγωνιστή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Φωτό: ΣΥΣΑ




2 ώρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες έξω από το συμβολαιογραφείο της Ορανίας Καϋμενάκη - οδ. Θεμιστοκλέους 42, όπου εκπλειστηριάζονταν λαϊκές περιουσίες χαμηλής αξίας για μικρά χρέη, η αστυνομία επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο, κτυπώντας αδιακρίτως και με μανία διαδηλωτές, άντρες και γυναίκες. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών, με αποτέλεσμα 3 τραυματισμούς και 5 προσαγωγές, από τις οποίες οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

«Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής», αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της που δόθηκε πριν από λίγο στην δημοσιότητα.

Βίντεο: Ναυτεμπορική



Από τα ΜΑΤ χτυπήθηκε και δημοσιογράφος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος είπε ότι ο συνάδελφός του «έχει φάει συνειδητά κλοπιά στον αυχένα από αστυνομικό. Πάλι τα γκλοπ πέφτουν σε λειτουργούς του Τύπου. Πρέπει να βρει τρόπο η ηγεσία να μαζέψει αυτούς τους αστυνομικούς».


Για αύριο αύριο Πέμπτη 15/3, στις 11:00 το πρωί, έχει εξαγγελθεί από συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών, συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Συγκέντρωση στην Ευελπίδων Πέμπτη 15/3
Αλληλεγγύη στους Συλληφθέντες αγωνιστές

Ανακοινώσεις κατά του αυταρχισμού και των συλλήψεων εξέδωσαν (μέχρι αυτή τη στιγμή), ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ12 Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, κλπ

______________________________________________________________________
Φωτογραφίες:

Φωτό: Πρώτο Θέμα












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα