2 Μαΐου 2012

Άνοιγμα Διοδίων στις Αφίδνες

Την Κυριακή 29/4/12, πολίτες και συλλογικότητες από την Αττική συναντήθηκαν σε συνέλευση στις Αφίδνες, όπου και αποφάσισαν το άνοιγμα των διοδίων της Εθνικής Οδού στην ίδια περιοχή.

Ξεκινώντας από τις Αφίδνες διαδήλωσαν με πορεία μέσω της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια, όπου άνοιξαν οι μπάρες και καταργήθηκε στην πράξη η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής, που επιχειρείται μέσω του νόμου «Βορίδη» που ποινικοποιεί τις σχετικές λαϊκές αντιδράσεις. Οι διερχόμενοι οδηγοί εκδήλωναν με κάθε τρόπο την υποστήριξή τους στην συγκεκριμένη ενέργεια και στο κίνημα των διοδίων.



Συμμετείχαν οι συλλογικότητες:
·         Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια,
·         Μαχητές των Δρόμων - ΑΛληλεγγύη - ΑΝΥπακοή - Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α.,
·         Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης
·         Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Ωρωπού ενάντια στα Χαράτσια.
·         Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" Αμαρουσίου,
·         Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" Υμηττού,
·         Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" Νέας Ιωνίας

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται:
«Ο δίκαιος αγώνας μας, για ελεύθερη πρόσβαση στα σπίτια μας, συνεχίζεται μέχρι να φύγουν διόδια, μνημόνια κι όλοι όσοι μας έφτασαν εδώ...
Προχωράμε, άλλοι επιλέγοντας το σήκωμα της μπάρας, που σε σχέση με παλαιότερα είναι περισσότερο παρακινδυνευμένο οικονομικά, και άλλοι χρησιμοποιώντας τον παράδρομο, κάκιστης ποιότητας και υψηλής επικινδυνότητας, που όμως -ως ένα βαθμό- απαντά σε αυτό που 2,5 χρόνια τώρα λέμε "δεν πληρώνω".
Σε κάθε περίπτωση, η μαζικότητα των κινητοποιήσεων θα είναι βασικό μέρος της απάντησής μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα